Omgaan met HSP kenmerken bij Cope & Care Counseling in Giessenburg

Als je om wilt leren gaan met HSP kenmerken, dan staat we bij Cope & Care Counseling in Giessenburg graag voor je klaar. Als je HSP hebt, ben je een hoogsensitief persoon. HSP staat dan ook voor Highly Sensitive Person. Kort samengevat betekent dit dat je gevoeliger bent voor prikkels en signalen. Deze prikkels kunnen afkomstig zijn uit de omgeving om je heen, maar ook van een ander persoon.

Je pikt signalen sneller op terwijl jouw brein ze anders verwerkt. Dit komt omdat deze prikkels en signalen door het brein van een hoogsensitief persoon vele malen sterker worden gefilterd dan bij andere mensen. HSP kenmerken zijn daardoor eenvoudig te herkennen. In veel gevallen ervaren hooggevoelige personen een behoorlijke onrust in hun hoofd en hebben ze een laag zelfbeeld. Dit wordt veroorzaakt door de sterke filtering in het brein en het zenuwstelsel.

Door de onrust raak je chronisch vermoeidheid en heb je een gebrek aan energie en vitaliteit. Omdat deze symptomen normaal gesproken niet direct voor onrust zorgen, worden HSP kenmerken in veel gevallen pas in een later stadium ontdekt. Als je hinder ondervindt van HSP kenmerken, dan helpt Cope & Care Counseling in Giessenburg je daar graag bij. Aan de hand van persoonlijke gesprekken leren we je beter om te gaan met hooggevoeligheid, en zul je meer rust in je lichaam en hoofd ervaren.

HSP kenmerken laten behandelen in Giessenburg

Als je een hoogsensitief persoon bent, dan is het van groot belang dat je leert omgaan met de kenmerken van HSP. Doordat je invloeden van buitenaf veel sterker waarneemt dan andere personen, kan dit eenvoudig voor lichamelijke stress zorgen. HSP kenmerken uiten zich ook in het moeilijk kunnen nemen van beslissingen. Dit komt omdat de invloeden van buitenaf jouw eigen emoties en sferen in onbalans brengen.

Daardoor weet je niet meer waarvoor je staat, en komt jouw eigen mening in het geding. Dit kan zowel invloed hebben op jouw mentale als fysieke welzijn. Als je wilt leren omgaan met HSP kenmerken in Giessenburg, dan staat Cope & Care Counseling graag voor je klaar. Omdat iedere persoon uniek is, stellen we altijd een op maat gemaakt behandelplan op.

Aan de hand van persoonlijke gesprekken zorgen we ervoor dat je meer inzicht krijgt in wie je bent, en hoe je HSP kenmerken ook positief voor je kan laten werken. Zo ondervind je minder hinder van mentale en lichamelijke klachten. Neem voor meer informatie over HSP kenmerken vrijblijvend contact op met Cope & Care Counseling in Giessenburg. Samen zorgen we ervoor dat je meer rust gaat ervaren in je hoofd en lichaam.